Tuesday, September 21, 2021
HomeNews2020 Nigeria Utme Past Questions in PDF Format

2020 Nigeria Utme Past Questions in PDF Format

UNN Post UTME Past Questions: University of Nigeria, Nsukka Post UTME past questions and answers is now available on our website for instant download. This page will give you a comprehensive guide on how to download the POST UTME success past questions online. Follow the given instructions carefully.

UNN Post UTME Past Questions and Answers
Are you searching for UNN Post UTME Past Questions? Search no more!!! UNN Post UTME Past Questions and Answers PDF is available for Download on our websites.

University of Nigeria, Nsukka (UNN) aspirants who has passed the UNN Departmental Cut Off Mark requirement of 200 and above in the just concluded JAMB examination can further use UNN post UTME past questions to achieve success on the forth coming examination.
This article will cover the following:

  1. Why you possibly might have chosen University of Nigeria, Nsukka (UNN)
  2. Reasons why you need UNN Post UTME Past Questions and Answers pdf
  3. Key features of UNN Post UTME Past Questions

Relax and let’s get you well informed!!!

Why UNN? Real Fact

UNN is not just the first indigenous university in Nigeria, but also one of the best universities in the country. Nnamdi Azikiwe, the first president of Nigeria, founded the school in 1955 and it was officially opened as a public university in 1960.
UNN is one of the five most prestigious universities in Nigeria and it offers 82 undergraduate programs and 211 postgraduate programs. Basically, you’ll get almost any course you wish to study at UNN and at high quality.
If it’s not the thought of recognizing oneself with this prestigious university, it is the chance to roar like a lion and lioness that draws students to UNN.

Reasons Why You Need UNN Post UTME Past Questions

Some students may ask, why search for UNN Post UTME Past Questions and Answers, when i had a very high score in the JAMB Exams? Getting the UNN Past Questions and Answers, gives you a glimpse of how the Post UTME exam is like and also to know the UNN Post UTME Syllabus.
– HIGHLY COMPETITIVE: University of Nigeria, Nsukka (UNN) is a recognized University in Nigeria. As such, a huge number of students apply to study in this Institution each year.
Each year, the minimum of 50,000 students seek admission into UNN but just a few gains admission. This is enough reason for you to get the UNN Post UTME Past Questions and Answers.

As we know UNN is competitive both in terms of their academics and also their admission process. So, do not seat on your buttocks, thinking that your 200+ score in JAMB will get you admission into the Institution.
To stand a better chance, you need to start preparing for UNN Post UTME screening right now without delay.
You can do these by studying the UNN Post UTME Past Questions and Answers in PDF, to help you prepare for the Post UTME Examination. You will get familiar with the questions and understand the area of concentration for your exams.
– NO JAMB SCORE GUARANTEED: Sad to say, a good number of students who scored high in the JAMB examination might not gain admission.
WHY DO I SAY SO?
Reasons being that admission into any University in Nigeria is not guaranteed by JAMB Scores alone, but with the combination of your WAEC Result, JAMB Score and the University Post UTME Exam. These three forms the basis for admission.
The requirement in the University of Nigeria, Nsukka (UNN), is that any candidate that will be considered for admission into the University must have scored 200 in JAMB and at least 50% in the Post-UTME before the JAMB and Post UTME score of the person will be added to check if the person has passed the cut off mark for the course of choice.
So, for those students that had high JAMB score, they must also hit a high score of 80% in the Post UTME to stand on a higher ground to be considered for admission.
Meanwhile, for those who had a low JAMB score, what is their fate? They can still increase the chances of gaining admission into University by studying extra hard using UNN Post UTME Past Questions and Answers.

See also  New Video & Lyrics: Naira Marley – Aye

Key Features of UNN Post UTME Past Questions

– No of Pages: 31 or above
– From 2010 – 2019 – Past Questions and Answers
– For All Courses (Post UTME Subjects).

Sample Screening Past Questions and Answers (Engineering)

Choose the right answer from the list of options below.
1.            An air bubble rises from the bottom to the top of a water dam which is 40 m deep. The volume of the bubble just below the surface is 2.5 cm3. Find its volume at the bottom of the dam, if the atmospheric pressure is equivalent to 10 m of water.
A.            2.0 cm3
B.            1.6 cm3
C.           0.625 cm3
D.           0.5 cm3
ANS: D
2.            When equal weights of iron and water are subjected to an equal supply of heat it is found that the piece of iron becomes much hotter than water after a shorter time because_____.
A.            the specific heat of iron is higher than that of water
B.            iron is in solid form
C.            water is in liquid form
D.            the specific heat of water is higher than that of iron
E.            the specific heat of iron is infinite
ANS: D
3.            Of two identical tuning forks with natural frequency 256Hz, one is loaded so that 4 beats per second are heard when they are sounded together. What is the frequency of the loaded tuning fork?
A.            260Hz
B.            252 Hz
C.            248 Hz
D.            246 Hz
ANS: A
4.            Radio waves have a velocity of 3 x 108 m/s. A radio station sends out a broadcast on a frequency of 800KHz. The wavelength of the broadcast is_____.
A.           240.0 m
B.           267.0m
C.           375.0 m
D.           37.5 m
E.            26.7 m
ANS: C
5.            A narrow beam of white light can be split up into different colours by a glass prism. The correct explanation is that______.
A.            white light is an electromagnetic wave
B.            the prism has all the colours of the white light
C.            white light has undergone total internal reflection in the prism
D.            different colours of white light travel with different speeds in glass
ANS: D
6.            2H2S(g) +SO2(g)→3S(g) +2H2O(l).
The above reaction is______.
A.            a redox reaction in which H2S is the oxidant and SO2 is the reductant
B.            a redox reaction in which SO2 is the oxidant and H2S is the reductant
C.            not a redox reaction because there is no oxidant in the reaction equation
D.            not a redox reaction because there is no reductant in the reaction equation
ANS: B
7.            How many unpaired electrons are in the p- orbitals of a fluorine atom?
A.            1
B.            2
C.            3
D.            0
ANS: A
8.            A metal M displaces zinc from ZnCl2 solution. This shows that_____.
A.            electrons flow from zinc to M
B.            M is more electropositive than zinc
C.            M is more electronegative than zinc
D.            zinc is more electropositive than M
ANS: B
9.            Increasing the pressure of a gas,______.
A.            lowers the average kinetic energy of the molecules
B.            decreases the density of the gas
C.            decreases the temperature of the gas
D.            increases the density of the gas
E.           increases the volume of the gas
ANS: D
10.          A quantity of electricity liberates 3.6g of silver from its salt. What mass of aluminum will be liberated from its salt by the same quantity of electricity?
A.            2.7g
B.            1.2 g
C.            0.9 g
D.            0.3 g
ANS: D
In each of the questions below, choose the option nearest in meaning to the word(s) in italics.
11.          Mr. Sam is a dominant partner in our industry.
A.            An important
B.            An influential
C.            An outstanding
D.            A prominent
ANS: A
12.          In spite of the statement credited to some government officials, we still have our misgivings about their real intentions.
A.            fears
B.            distrust
C.            anxiety
D.            objectives
ANS: B
13.          Modesty is one of our teacher’s most salient characteristics.
A.            provoking
B.            attractive
C.            prominent
D.            useful
ANS: C
14.          We all praised the student’s leaders for their intrepid stand during the crisis.
A.            fearless
B.            cheerful
C.            reasonable
D.            impressive
ANS: A
15.          The chairman’s reaction was a storm in a teacup.
A.            suitable for the occasion
B.            less serious than it appeared to be
C.            more serious than necessary
D.            greatly diminished in scope
ANS: C
Choose the correct answer from the options below.
16.        The integral values of y which satisfy the inequality -1 < 5 − 2y ≤ 7 are
A.         -1, 0, 1, 2
B.          0, 1, 2, 3
C.         -1, 0, 1, 2, 3
D.         -1, 0, 2, 3
ANS: A
17.        A regular polygon with (2m + 1) sides has each interior angle equal to 144°. The value of m is
A.          41/2
B.           5
C.           8
D.          10
ANS: A
18.        An observer standing on the top of a building 40m high views a stone on the ground level at an angle of depression of 38°. The distance of the stone from the foot of the building, in metres, is equal to
A.          40 sin 38°
B.          40 cos 38°
C.          40 cot 38°
D.          40 tan 38°
ANS: C
19.         If the mass of a solid metal sphere of radius 3 cm is 9 kg, the mass of a spherical shell of the same metal whose internal and external radii are 2 cm and 3 cm respectively is
A.           4 1/2 kg
B.           6 kg
C.           6 1/3 kg
D.           7 1/2 kg
ANS: C
20.          X is a variable point which is equidistant from two parallel lines PQ and RS of equal lengths such that PQRS forms a rectangle. If X𝑃⏞Q = 25°, then RRS is
A.            130°
B.            65°
C.            50°
D.            25°
ANS: A

How to Get UNN Post UTME Past Questions

The price is ₦2,000

In other to get the material delivered to your mail box, you are entitled to make a bank deposit of 2000 naira to United Bank for Africa (UBA) @ TMLT PRO SERVICES with Account Number 1022564031.

Payment procedure for the UNN Post UTME Past Questions and Answer are as follows:

  1. Payment to the following bank account sent to your SMS or Whatsapp Number, either by bank deposits slip or online transfer
  2. After payment, candidate is expected to:
See also  Jamb cbt 2021 sure expo / Jamb cbt direct to system expo
See also  Coronavirus: Five more carriers discovered in Nigeria (Details)

Send FULL NAME ON TELLER or BANK ACCOUNT which the payment was made from + AMOUNT PAID + PAST QUESTION IN DEMAND +FACULTY or COURSE, as mail to or SMS to 07062277854.
EXAMPLE:

  1. Name on Teller or Bank Account You Transferred From.- Frank Andrews
  2. School e.g: UNN
  3. Faculty or Course E.g : AGRICULTURE
  4. Email Address or Whatsapp Number

The PDF Past Question and Answers will be sent to your email on confirming payment.
Successes as you get into the exams hall and come out smiling with excellence.

Olivehttps://oliveloaded.com.ng

2021 Best  Gistal Blog keep visit thanks

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Leave a Reply

Most Popular

Recent Comments

fugus post utme past question on 2020 Nigeria Utme Past Questions in PDF Format
Dvnjsnipt on JUPEB 2020 SURE EXPO
Антон Нитин on Hello world!
Антон Нитин on Hello world!
admin on Relax Exercise
admin on Relax Exercise
John Doe on Nexus 6 review
Coen Jacobs on Mr. F
Joseph Scott on The Idiot’s Lantern
Cobus Bester on Crocodile
Cobus Bester on Cape Feare
Coen Jacobs on Itaque Earum Rerum
Joseph Scott on Love & Monsters
Coen Jacobs on I Had a Dream
Joseph Scott on Crimes of the Hot
john on Homer: Bad Man
Joseph Scott on Revenge of the Sith
Coen Jacobs on Porro Quisquam
Joseph Scott on Afternoon delight
Joseph Scott on Dex Takes a Holiday
Coen Jacobs on A Leela of Her Own
john on Mr. F
Lloyd Budd on Mr. F
Alex Shiels on Mr. F
Alex Shiels on The Idiot’s Lantern
Matt on Crocodile
Joseph Scott on Crocodile
john on Crocodile
Lloyd Budd on Cape Feare
john on Cape Feare
maria on Cape Feare
Joseph Scott on The Phantom Menace
Coen Jacobs on The Phantom Menace
Alex Shiels on Itaque Earum Rerum
Lloyd Budd on Itaque Earum Rerum
Joseph Scott on Itaque Earum Rerum
Joseph Scott on Ready, Aim, Marry Me
Cobus Bester on Ready, Aim, Marry Me
Cobus Bester on Love & Monsters
Coen Jacobs on Love & Monsters
Matt on Love & Monsters
Matt on I Had a Dream
Alex Shiels on I Had a Dream
Lloyd Budd on I Had a Dream
Lloyd Budd on Crimes of the Hot
Cobus Bester on Crimes of the Hot
maria on Homer: Bad Man
Joseph Scott on Homer: Bad Man
Alex Shiels on Homer: Bad Man
Alex Shiels on Revenge of the Sith
Lloyd Budd on Revenge of the Sith
Matt on Porro Quisquam
john on Porro Quisquam
Cobus Bester on Porro Quisquam
Cobus Bester on Afternoon delight
Coen Jacobs on Afternoon delight
maria on The Age of Steel
Joseph Scott on The Age of Steel
Alex Shiels on The Age of Steel
Alex Shiels on Dex Takes a Holiday
Lloyd Budd on Dex Takes a Holiday